Un landing page este o pagina de destinatie special creata pentru a capta atentia vizitatorilor si a-i convinge sa ia o anumita actiune. Landing page-urile sunt esentiale pentru orice campanie de marketing online deoarece:

  • Ofera o experienta mai buna utilizatorului. Landing page-urile sunt create pentru a raspunde nevoilor specifice ale vizitatorilor si pentru a le oferi o experienta mai buna decat o pagina de destinatie generica.
  • Cresc conversiile. Datorita faptului ca sunt create pentru a convinge vizitatorul sa ia o anumita actiune, landing page-urile au un potential mai mare de a creste conversiile decat alte pagini.
  • Ofera informatii relevante. Landing page-urile sunt create pentru a oferi informatii relevante vizitatorilor, in functie de campania de marketing pe care o folosesti.
  • Sunt mai usor de optimizat. Deoarece sunt create pentru o anumita actiune, landing page-urile sunt mai usor de optimizat decat alte pagini, ceea ce poate duce la o crestere a conversiilor.
  • Sunt mai usor de urmarit. Landing page-urile sunt mai usor de urmarit prin intermediul instrumentelor de analiza, ceea ce iti permite sa vezi ce functioneaza si ce nu functioneaza si sa faci ajustarile necesare pentru a imbunatati performanta paginii.

Folosirea unui landing page poate avea beneficii importante pentru campaniile tale de marketing online, prin intermediul unei experiente mai bune pentru vizitatori, cresterii conversiilor, oferirii de informatii relevante si usurintei in optimizare si urmarire.

Este important ca o pagina de destinatie sa fie bine structurata si sa contina elementele esentiale care sa o faca eficienta. Iata care sunt acestea:

Un titlu clar care sa atraga atentia

Titlul trebuie sa fie puternic si relevant pentru audienta ta. El trebuie sa raspunda intrebarii „de ce ar trebui sa ma intereseze acest produs/serviciu?” si sa ofere o promisiune care sa incite vizitatorul sa continue sa citeasca.

O imagine puternica

O imagine poate spune mai mult decat o mie de cuvinte, asa ca alege o imagine care sa atraga atentia si sa ilustreze beneficiile oferite de produsul/serviciul tau.

Un text de prezentare concis

Dupa ce ai atras atentia vizitatorului cu titlul si imaginea, trebuie sa il convingi sa ramana pe pagina prin intermediul unui text de prezentare scurt, care sa prezinte avantajele oferite de produsul/serviciul tau.

Formularul de actiune

Acesta este elementul care iti va permite sa obtii informatiile de contact ale vizitatorului si sa il convingi sa ia o anumita actiune. Asigura-te ca formularul este usor de completat si ca soliciti doar informatiile necesare.

Testimoniale

Include marturii ale clientilor multumiti care sa vorbeasca despre beneficiile pe care le-au obtinut prin intermediul produsului/serviciului tau. Acestea pot fi in forma scrisa sau video si pot avea un impact puternic asupra deciziei de cumparare a vizitatorului.

Call-To-Action

Include un apel la actiune clar si puternic care sa incite vizitatorul sa ia o anumita actiune, cum ar fi sa completeze formularul de contact sau sa cumpere produsul. Asigura-te ca apelul la actiune este bine plasat si ca folosesti un limbaj puternic care sa incite la actiune.

Detalii de contact

Asigura-te ca oferi vizitatorului modalitati de a intra in contact cu tine, cum ar fi prin intermediul unei adrese de email, unui numar de telefon sau prin intermediul unui formular de contact disponibil pe site-ul tau. Acest lucru ii ofera vizitatorilor ocazia sa intre in contact cu tine si sa ceara mai multe informatii despre produsul/serviciul tau.

Informatii despre companie

Daca esti o companie mai mica sau ai un produs/serviciu nou pe piata, asigura-te ca oferi vizitatorului informatii despre compania ta si de ce ar trebui sa aiba incredere in tine.

Garantii

Daca oferi o garantie pentru produsul tau sau un serviciu de returnare a banilor, asigura-te ca acest lucru este mentionat pe pagina de destinatie. Acest lucru poate oferi incredere vizitatorului si il poate convinge sa ia o anumita actiune.

Optiuni de plata

Asigura-te ca oferi vizitatorilor tai optiuni clare de plata si ca procesul de cumparare este cat mai simplu posibil.

In concluzie, o pagina de destinatie de succes trebuie sa fie bine structurata, sa contina elementele esentiale mentionate mai sus si sa fie creata astfel incat sa incite vizitatorul sa ia o anumita actiune. Daca tii cont de aceste lucruri atunci cand creezi o pagina de destinatie, vei avea mai multe sanse de a-i convinge pe vizitatori sa devina clienti.