Dezvoltarea unui site web de la zero nu necesită să știți programare atunci când utilizați o platformă CMS (Content Management System) (cel puțin pentru majoritatea dintre ele). S-ar putea să vă fie dificil să selectați CMS-ul ideal din cauza abundenței de posibilități disponibile.

S-a estimat că peste 64 de milioane de site-uri web rulează deja pe o platformă de sistem de management al conținutului (CMS), care permite crearea și administrarea site-ului și a conținutului fără a fi nevoie de abilități de programare specializate. Dar cu aproape 2000 de opțiuni, cum poți alege cel mai bun CMS pentru site-ul tău?

Ce este o platformă CMS?

HTML, JavaScript și CSS sunt limbajele tipice folosite pentru a crea pagini web. Fără un sistem de management al conținutului (CMS), va trebui să stăpâniți aceste skill-uri și să scrieți mult cod pentru a crea un site web.

Pe scurt, este un software care facilitează crearea site-ului web fără a fi nevoie de programare manuala. Sistemele de management al conținutului de top oferă opțiuni de securitate și scalabilitate, pe lângă flexibilitatea pe care o oferă.

Beneficiile platformelor CMS pentru afacerile mici

 1. Simplitate și Accesibilitate

Chiar și utilizatorii cu mai puține competențe tehnice pot beneficia de avantajele acestor sisteme CMS. Este posibil să urmați un curs virtual pentru a învăța cum să utilizați capabilități mai avansate pe unele platforme.

Cele mai fiabile sisteme de management al conținutului (CMS) sunt disponibile online. Drept urmare, nu va trebui să descărcați niciun software suplimentar pentru a face modificări site-ului dvs. și puteți face acest lucru de pe orice computer cu acces la internet.

 1. Managementul Workflow-ului

Cele mai bune sisteme de management de conținut vă permit să delegați responsabilități specifice altor angajați sau departamente. Workflow-ul, procesele de aprobare și controalele de acces pot fi toate configurate.

Pe lângă vizualizarea și editarea materialelor, workflow-ul platformelor CMS de top include partajarea conținutului, previzualizarea și aprobarea.

În plus, cele mai bune platforme CMS vă permit să proiectați reguli care se asigură că editorii de conținut includ toate datele necesare pentru a respecta standardele.

 1. Ușor de Personalizat

Cantitatea de funcții disponibile poate fi crescută cu ajutorul pluginurilor și extensiilor. În plus, schimbarea aspectului general și a design-ului este simplă cu instalarea unei noi teme.

 1. Actualizări ușoare

Cel mai bun CMS pentru afacerile mici permite adăugarea și eliminarea ușoară a conținutului. Toate modificările vor fi implementate automat. În consecință, nu ești obligat să aprobi personal fiecare pas. În plus, puteți automatiza actualizările site-ului web.

Pentru a vă proteja datele, mai multe platforme CMS includ măsuri de securitate suplimentare.

 1. Optimizare pentru Motoarele de cautare

Pentru a vă ajuta site-ul să se claseze mai sus în motoarele de căutare, căutați pluginuri și soluții. Pentru a reflecta orice ajustări aduse algoritmilor motoarelor de căutare, aceste instrumente sunt actualizate în mod obișnuit.

Alegerea platformei CMS potrivita pentru site-ul dvs.

Cum vă decideți între toate opțiunile disponibile ale sistemului de management al conținutului (CMS)? Iată câteva caracteristici pe care să le căutați într-un CMS.

 • Ușurință în utilizare

Aveți nevoie de un CMS care simplifică procesul de adăugare și modificare a conținutului. Pentru a facilita adăugarea diferitelor părți pe site-urile dvs., interfața trebuie să includă adesea un mecanism de glisare și plasare.

După publicare, actualizarea conținutului site-ului ar trebui să fie un proces simplu.

 • Opțiuni de Design

Ar trebui să puteți alege o mare varietate de teme prefabricate pentru site-ul dvs. în cadrul sistemului de management al conținutului. Ar trebui să puteți modifica rapid machetele preexistente pentru a se potrivi nevoilor dvs. (ideal fără a scrie cod).

 • Portabilitatea datelor

Un sistem bun de gestionare a conținutului vă va permite pur și simplu să exportați datele și să le transferați într-un alt sistem.

Este posibil, de exemplu, să doriți să treceți la o altă platformă sau host în viitor. Libertatea de mișcare este facilitată de capacitatea de a-și transporta datele.

 • Extensii si Plugin-uri

După cum probabil ați văzut, nu toate site-urile web sunt la fel. Din acest motiv, niciun sistem de management al conținutului (CMS) nu poate oferi funcționalitatea necesară fiecărui site web.

Dificultatea este rezolvată prin extensii și plugin-uri. Pentru a adăuga noi funcționalități sau a extinde capabilitățile existente, puteți pur și simplu să instalați aceste programe suplimentare peste sistemul dvs. CMS existent. Puteți să vă gândiți la ele ca si suplimente.

 • Cat de mult costa?

Multe CMS-uri pot fi gratuite. Altele doresc un program regulat de plată de la clienții lor. Suplimentele, modelele și serviciile de găzduire web de la terți nu sunt adesea gratuite, chiar dacă platforma CMS în sine este gratuită.

Înainte de a vă stabili un CMS, este o idee bună să aflați cât mai multe despre costurile implicate.

5 cele mai bune platforme CMS în 2022

 

1. WordPress

În ceea ce privește sistemele de management al conținutului, credem că WordPress.org este cea mai bună opțiune. Proprietarii de site-uri web sunt mereu în căutarea unei găzduiri CMS de încredere, care îi va ajuta să-și pună site-ul în funcțiune. Este cel mai utilizat sistem de management al conținutului din lume, folosit 63% dintre toate CMS-urile. Există o mulțime de pluginuri din care să alegeți, iar marea majoritate a acestora sunt gratuite.

Avantaje:

 • Simplu de configurat și întreținut fără ajutorul unui programator.
 • Capacitatea de a crea practic orice fel de site web cu independență completă.
 • Grup mare de oameni care se pot ajuta unul pe celălalt.
 • Oferă mult spațiu pentru creștere.
 • Când dețineți un site web, decideți cum să câștigați bani din el.
 • Oferă ajutor SEO pentru a stimula vizitele pe site.

Dezavantaje:

 • Pentru a lansa un site web, proprietarii trebuie mai întâi să înregistreze un nume de domeniu și să se înscrie pentru un serviciu de găzduire web.

 

2. Drupal

Un alt sistem de management al conținutului open-source este Drupal. Este CMS-ul care alimentează unele dintre cele mai populare site-uri web, cum ar fi The Economist și câteva instituții academice.

Dezvoltatorii, sau cei cu mijloace financiare pentru a angaja un dezvoltator, au opțiunea de a folosi Drupal. Dacă doriți să creați un site extrem de personalizat care prelucrează o mulțime de date, aceasta este o opțiune excelentă.

Avantaje:

 • Conținutul poate fi adăugat la un site Drupal rapid și ușor. Opțiunile și personalizările disponibile cu tipurile de conținut personalizat sunt extinse.
 • Puteți extinde funcționalitatea site-ului dvs. în mai multe moduri instalând diverse module (acestea funcționează ca pluginuri WordPress).
 • Instrumentele de ajutor comunitare, similare cu cele găsite în platformele bine utilizate precum WordPress, sunt accesibile utilizatorilor care au nevoie de asistență.
 • Este simplu să gestionați utilizatorii datorită unui cadru încorporat care vă permite să definiți noi roluri și privilegiile asociate acestora.

Dezavantaje:

 • Interfața Drupal face dificilă înțelegerea modului de modificare a stilului vizual al site-ului sau de a include funcții noi. Nu este la fel de ușor de utilizat pentru începători precum WordPress.
 • Este probabil ca un dezvoltator să creeze o temă foarte personalizată pentru site-ul dvs. Drupal să fie un efort costisitor.

 

3. Wix

Wix este utilizat pe scară largă ca platfroma CMS, dar are unele restricții. Fiecare proprietar de afaceri priceput înțelege că WordPress este cu mult superior Wix.

Cu toate acestea, luam în considerare Wix, deoarece este ușor de utilizat pentru începători. Există chiar și o opțiune gratuită!

Avantaje:

 • Folosind editorul intuitiv de tip drag-and-drop al Wix, puteți crea rapid și ușor site-uri web frumoase. Puteți începe să faceți modificări în pagina dvs. în orice moment, selectând o secțiune a acesteia.
 • Wix oferă un număr mare de „șabloane” de site web personalizabile pentru utilizatorii săi. Acestea arată fantastic atât pe desktop-uri, cât și pe dispozitive mobile, datorită designului lor receptiv.
 • Din Wix App Market, puteți accesa o mare varietate de suplimente utile pentru site-ul dvs. Acestea funcționează în mod similar cu pluginurile WordPress, deoarece oferă funcționalitate site-ului dvs.

Dezavantaje:

 • Wix nu vă permite să schimbați șabloanele după ce ați selectat unul. Rezultatul poate fi un design de site web care nu funcționează atât de bine pe cât ar putea.
 • Fără un cont premium, Wix nu vă permite să acceptați plăți în afara celor efectuate prin PayPal sau Authorize.net pentru magazinul dvs. online.
 • Datele nu pot fi descărcate și exportate cu ușurință din Wix. Articolele dvs. de blog (dar nu imaginile) pot fi descărcate pentru migrare, dar paginile de pe site-ul dvs. vor trebui copiate și lipite manual.
 • Utilizarea planului gratuit vă va oferi un nume de domeniu cu marca Wix și reclame pe site-ul dvs.

 

4. Magento

Adobe, cel mai mare dezvoltator de software din lume, a lansat un sistem de management al conținutului open-source numit Magento. Cupoanele sunt doar una dintre numeroasele strategii de marketing și promovare pe care le aveți la dispoziție.

Veți avea acces la instrumente care vă vor ajuta la înființarea, întreținerea și extinderea firmei dumneavoastră.

Avantaje:

 • Sunt disponibile numeroase suplimente terțe pentru a extinde capacitățile sistemului.
 • Puteți căuta și cumpăra bunuri din mai multe categorii.
 • Oferă o varietate de opțiuni de plată, inclusiv principalele carduri de credit.

Dezavantaje:

 • Caracteristici prea avansate pentru noii veniți.
 • Dezvoltatorii vin la un preț mare.
 • Extrem de costisitoare.
 • Este necesară găzduirea dedicată pentru ca Magento să funcționeze. O soluție rapidă de găzduire magento este o necesitate pentru orice magazin online.

 

5. Shopify

Shopify este încă un alt sistem cuprinzător de gestionare a conținutului găzduit. Nu va trebui să cheltuiți timp și bani pe lucruri precum găzduire, instalare de software, actualizare și backup.

Interfața cu utilizatorul este la fel de ușoară ca și tragerea și plasarea elementelor. Este fantastic dacă ai și un magazin fizic pe lângă unul online, pentru că facilitează achizițiile în magazin.

Avantaje:

 • Shopify Payments, parte integrantă a platformei, vă permite să acceptați carduri de credit și de debit. Shopify include PayPal ca opțiune de plată implicită.
 • Când vine vorba de personalizare, Shopify are o mulțime de suplimente și teme din care să alegi. Aplicațiile Shopify vândute de dezvoltatori terți extind funcționalitatea magazinului dvs. online într-o mare varietate de moduri.
 • Spre deosebire de BigCommerce, nu există un prag de vânzări la care este necesară o actualizare.
 • Serviciul pentru clienți Shopify este disponibil la orice oră prin Twitter, e-mail și o funcție de chat live. Aveți la dispoziție o mulțime de resurse, cum ar fi instrucțiuni scrise, lecții video și forumuri de discuții.

Dezavantaje:

 • Adăugați multe aplicații terțe în magazinul dvs., iar taxele dvs. ar putea crește semnificativ.
 • Aplicațiile Shopify sunt mai limitate decât lucruri precum pluginurile WordPress, așa că este posibil să descoperiți că doriți să adăugați funcționalități care nu sunt disponibile.

 

Cel mai bun CMS – WordPress.org

Credem că WordPress.org este cel mai bun sistem de management al conținutului și servește, de asemenea, ca un instrument excelent de creare a site-urilor web. WordPress alimentează acum peste 43% din toate site-urile web online și din motive întemeiate.

WordPress este un sistem complet de gestionare a conținutului. Pentru a face lucrurile și mai simple, mai multe host-uri web oferă o instalare cu un singur clic a WordPress. Plugin-urile pot fi folosite pentru a adăuga funcții noi în orice mod pe care vi-l puteți imagina.

WordPress poate fi folosit pentru a crea aproape orice tip de site web imaginabil, inclusiv magazine online, forumuri de discuții, sisteme de management al învățării, site-uri de membru, site-uri de licitații, piețe și multe altele.

Dacă site-ul dvs. WordPress depășește vreodată găzduirea actuală și aveți nevoie de spațiu suplimentar, trecerea la un furnizor de găzduire WordPress gestionat este un proces simplu.